Šla bi spet na Koh Samui

Poletje se bliža, misli pa mi uhajajo nekam daleč. Tja na tisti otok sredi Tajskega zaliva, kjer ti ni potrebno misliti na vsakodnevne probleme in na težke ljudi. Na otok, ki od tebe ne zahteva prav ničesar, samo 100 procentno sproščenost.

Koh Samui je tretji največji tajski otok, na katerem živi 50,000 ljudi, ko pa k temu prištejemo še trume turistov, se številka znatno poveča. Otok je znan po svojih peščenih dolgih plažah in naravnih znamenitostih v notranjosti otoka. Najbolj znani sta plaži Lamai in pa Chaweng, kjer je tudi dejansko središče vsega – od najbolj znanih letovišč do nočnega življenja. Nihče ti ne bo zameril, če nekaj dni ležiš na eni izmed plaž in niti ne migneš s prstom. Sama sem bila na Lamai in priznam, nič mi ni manjkalo. Plaža, polna majhnih restavracij, ležalnikov z brisačami, potujočimi prodajalci in hecnimi Tajkami. Ko se spomnim na Samui, pomislim na počivanje na plaži in na tisto Tajko, ki mi je hotela prodati pedikuro, zraven pa izjavila: ‘U so whiteeee, u arrive todaaaay.’

Seveda pa si počitnikovanje na otoku lahko napraviš bolj zanimivo in avanturistično, saj je na otoku kar nekaj naravnih znamenitosti, kot so slapovi, potoki in jezerca. V enodnevnem izletu te odpeljejo po celotnem otoku, igraš se lahko z opicami, obiščeš različne kič templje, ješ durian in odkrivaš še preostale skrite predele otoka.

Koh Samui ponuja toliko, kolikor sam hočeš. Vsak potrebuje nekaj dni za odklop, za ležanje na prečudovitih plažah in nihče nikomur ne zameri, če se odklopi. Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da otok ponuja še marsikaj drugega.

This entry was posted in Potovanja. Bookmark the permalink.

One Response to Šla bi spet na Koh Samui

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s