Pobeljena Štajerska

Kar se tiče lokalpatriotizma, smo Celjani in celotna Štajerska suvereno nekje pri vrhu. Ne vem, ali to temelji na kljubovanju Ljubljani in centralizmu, se mi pa zdi, da smo dejansko zelo ponosni na svoj kraj. S komerkoli se pogovarjam, pa naj bodo to študenti, ki so par let študirali v Ljubljani, nihče ne bi rad po študiju ostal v Ljubljani, ampak bi radi prišli nazaj. Najbolj pogost odgovor je saj veš, Celje je pač Celje. In res je tako. Ko Jankovič svojim Ljubljančanom govori, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, se mu večina smeji, na svoje mesto pa so dejansko ponosni šele takrat, ko na nekem tujem blogu ali pa časopisu preberejo, kako lepo mesto to je. Če bi Šrot razglasil Celje za najlepše mesto na svetu, se grem stavit, bi se večina prebivalcev strinjalo. Mesto je lepo, imamo fajn staro mestno jedro, par prenovljenih placev, sprehajališče ob Savinji, kar pa je najlepše je, da tudi če si doma v strogem centru, skozi svoje okno še vedno vidiš naravo. Včasih pozabim, kako fajn kraj je moje rojstno mesto, včasih mi gre na živce zaplankanost ljudi, ampak kadar se peljem iz zamegljene Ljubljane, ko prevozim Trojane, imam na obrazu samo še nasmešek. Kot za stavo je na drugi strani skoraj vedno sonček, pogled pa se ti odpre na nasade hmelja in hribe ter gore v ozadju. Nekoč mi je kolegica, ki se je peljala zraven, rekla, mogoče ni vsakdo navdušen nad Štajersko, ampak za tale razgled bi pa moral vsak objektivno priznat, da je najlepši. Danes je bilo še posebej lepo, ko je polja prekrival sneg in se je svetloba igrala z njim. Nekje med Lopato in Levcem sem si rekla, da tako pa res ne gre več, se ustavila in naredila par slik. Lepo je pri nas doma, res lepo.

Imam pa en velik problem s fotoaparatom, mogoče je kakšno sokolje oko to že zapazilo na prejšnjih slikah. Na desni strani je pika. Sem se najprej tolažila, da je samo nekaj na objektivu in ga pridno očistila, no pa se je izkazalo, da temu ni tako in da je problem hujši. Se komu sanja v čem je problem?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pobeljena Štajerska

  1. Sašo pravi:

    Lepo napisano in se strinjam v celoti. Kljub temu, da sem v Celju šele 5 let, ga ne menjam. Super in lepo mesto je, in vsakemu ponosno povem, kje je moj dom. 🙂

    Glede pike pa takole:
    sklepam da fotkaš z DSLRjem. Tista pikica naj bi bila prah na senzorju (ang.: sensor dust). Poguglaj oz. pojutubaj za “sensor cleaning ” + model fotiča. Mogoče bo že samo izpihavanje s pumpico pomagalo. Iz tako male fotke ne vidim ali gre za prah ali za umazanijo, ki se je zasušila na senzor. Če izpihovanje ne pomaga, je pa treba senzor očistiti z mokrim čiščenjem. Kar pa ni tako enostaven postopek.
    🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s