Alicante – središče Coste Blance

Alicante je drugo največje mesto v pokrajini Valencia, leži nekaj ur južneje od mesta Valencie, predstavlja pa največje mesto Costa Blance – več kot dvesto kilometrov dolge peščene obale v provinci Alicante.

12

Alicante je nahitreje rastoče špansko mesto, za kar je seveda najbolj zaslužen prav turizem. Plaže so skozi celo leto polne, saj ima Alicante ugodne podnebne razmere, tople zime in vroča poletja. Poleg turizma ima mesto še enega najpomembnejših pristanišč v državi. Da gre mestu dobro, je razvidno že po kratkem sprehodu, saj mesto na trenutke sploh ne deluje kot tipično špansko.

34 5 6 7 8

Mesto je izredno slikovito. Sanjska plaža, urejeno pristanišče, v ozadju hribovja in gorovja, sredi mesta pa skalnat grič in trdnjava na njem. Prav ta grič Benacantil in grad Santa Barbara na njem sta daleč najbolj priljubljeni turistični točki. Pot do vrha se sicer vleče, po tej skalnati potki kaj hitro dobiš občutek, kot da žejen hodiš po puščavi. So pa vsaj razgledi ves čas fenomenalni.

9 10 11

Beseda Benacantil naj bi izvirala iz arabščine in bi naj preprosto pomenila vrh. So pa na samem hribu našli vrsto različnih ostankov – od bakrene dobe do rimskih časov. Grad Santa Barbara naj bi bil zgrajen kot obramba pred pirati, ki so pogosto obletavali Alicante zaradi pomembnega pristanišča. V samem gradu je tako razstava, posvečena piratstvu v teh krajih.

12 13 14

Alicante že na prvi pogled daje občutek, da gre za bolj fino mesto. Storitve so drage, a kaj drugega od prestolnice pokrajine, ki ji gre zaradi turizma tako dobro, tudi ne moreš pričakovati. Mesto je primerno za kakšen enodneven izlet, za kakšen daljši dopust pa si je vseeno bolje izbrati kakšno manjše mesto ob Costi Blanci.

Advertisements
This entry was posted in Potovanja and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Alicante – središče Coste Blance

  1. miran pravi:

    Wau, noro dobre fotke! Kakšne barve! 😮 🙂

  2. Urša pravi:

    ful fajn, res lepe barve….kaj češ, jaz sem bolj za te vrste fotografij, kot pa so bile v prejšnjih objavah 🙂

  3. nimbuchaval pravi:

    Uff, lista krajev za obiskat se je ponovno povečala 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s