Triglavska jezera

S Triglava smo se spustili po drugi strani proti domu na Doliču. Slikala nisem kaj preveč, saj je bil spust kar lepo adrenalinski, poleg tega pa se tista potka iz prve svetovne vojne do Doliča prekleto vleče. Iz Doliča smo potem odšli čez Hribarce proti Prehodavcem, kjer smo naredili tudi dodatno uro hoje, ker so markacije kar naenkrat izginile neznano kam. Tako smo po dveh napačnih zavojih hodili proti smerokazu, ki smo ga videli nekje daleč v daljavi. Priključila se nam je tudi skupina Čehov z istim problemom. Na Prehodavcih sem bila že prav lepo utrujena, tudi vreme nam ni šlo pretirano na roko, ampak ko zagledaš prva triglavska jezera pa vseeno postaneš boljše volje, res so lepa. Najprej smo šli mimo Rjavega jezera proti Zasavski koči na Prehodavcih.

1 2 34 5 6 7Čisto prvo triglavsko jezero smo samo videli nekje v daljavi. Smo pa zato od koče na Prehodavcih šli mimo še dveh drugih jezer. Škoda, da ni bilo vsaj malo več sončka, da bi bilo Zeleno jezero res zeleno. Tako pa sem si samo zamišljala, kako lepo mora bit v lepših vremenskih razmerah, če je že zdaj ta pokrajina tako čudovita.

1 23 4 5 6Na poti do Ledvičke (ki je mimogrede popolno jezero, kako je lepo) smo videli gamsjo družino in svizce. Svizce! Škoda, da nisem dovolj hitra s fotičem in da so bili predaleč, jaz bi si kar domov enega vzela, kake lušne živalce! Ledvička pa uh, samo strmiš lahko. Tista zelenomodra barva je prav čudovita.

14 15 16 17 18Od Ledvičke do Koče pri Triglavskih jezerih so me podplati boleli za umret. Predolg dan je bil. Ampak narava okoli nas pa še vedno prelepa. Tudi nekaj zaplat snega je bilo še na poti. Tam nekje ob vsem jamranju sem si obljubila, da grem jeseni enkrat od Bohinja do Prehodavcev, ko bodo vsi ti macesni porumeneli.

1920Do Koče se je še vleklo, ampak smo zdržali. Škoda, da je bilo pri Dvojnem jezeru že mračno.

21 22Zbudili smo se v meglo, ki je kaj hitro prerasla v dež. Naslednje štiri ure nas je pralo do kosti, niti za trenutek ni prenehalo, tiste Komarče pa ni in ni bilo konec. Zadnji dan sem tako naredila en samcat posnetek Dvojnega jezera, ki je pokukal skozi meglo, Črnega pa tako nismo niti videli, samo čutili smo ga v naši bližini.

23Je bilo pa tole trodnevno potepanje po naših Alpah super izlet, ki upam, da mi ga uspe kaj kmalu ponovit. Nekaj je na teh gorah in alpski pokrajni, da se ljudje vse skozi vračamo.

Advertisements
This entry was posted in Hribi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Triglavska jezera

  1. Tamara pravi:

    Svizci so po moje zamujali na šiht – zavijat čokolado, zato so tak hiteli 😉
    NORO LEPO ZGLEDA! pogrešam gore… čakam, da bo Til zadosti velik za pohode.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s