Hotel Haludovo

Že večkrat sem opazila članke o tem famoznem hotelu in ko sem videla slike še tukaj , je seveda padla ideja, da si ga naslednjič, ko grem na Krk, ogledam. No, ni minilo veliko časa, preden sem res šla na Krk.

Hotel je bil ambiciozno zastavljen, zamislil si ga je ustanovitelj Penthousa Bob Guccione. Gradili so ga štiri leta, odprt je bil poleti 1972. Prestižen hotel za bogate na prečudoviti plaži le streljaj od Malinske, kjer so se cedili šampanjec in jastogi, seveda ni dolgo zdržal. Že leto dni po odprtju so razglasili bankrot. Sicer je hotel baje deloval še dvajset let, a je postal žrtev povojne privatizacije. Škoda, še veliko bi se dalo narediti iz njega, saj je res na idilični lokaciji. Je pa seveda toliko boljše za raziskovanje. Žal zdaj kaže le še obrise tistega, kar je bilo, vse je namreč že pokradeno ali uničeno, ampak človek še vedno dobi občutek, kako mogočen hotel je to moral biti.

1 2 3 4 5 6 78 9 10 11 12 1314 15 16 17 1819 20 2122

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hotel Haludovo

  1. tamck pravi:

    Ohhhhhh, “moj” hotel. Že štiri leta sem redna obiskovalka, pa se ga ne morem in ne morem naveličati. Zanimivo je takole opazovati spremembe skozi leta. No, v tem primeru tudi skozi nekaj mesecev – v začetku poletja na primer tistega grafita v notranjem bazenu še ni bilo.

    Sicer pa, če so ti všeč zapuščene in/ali porušene stvari, je tule še nekaj idej, sploh Dolovo se res splača pogledati, je res lepa zapuščena vas! http://mestosanj.blogspot.com/2013/08/zapuscen-zapuscenejsi-najzapuscenejsi-1.html

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s