Krvavica

Ne klobasa, ampak hrib, ki se dviga nad Taborom pri Vranskem. Malo je škoda, da je nisem slikala od daleč, ker je hrib res zanimive oblike (in ga je zato z lahkoto že od daleč opaziti). Sicer ne morem ravno reči, da me spominja na krvavico, bolj na kak kondom, je pa ime vseeno zanimivo in hecno. Zaradi oblike je seveda tudi naklon hriba kar hud, a še vedno ne tako, da bi človek moral prestrašen v hrib. Bolj kot zaradi naklona mora biti človek pozoren na medveda, ki vsakih nekaj let hodi tam mimo.

Sama pot je lepo strma na enih predelih, a večjih težav vseeno ni nikjer. Nekaj strmine me je spomnilo na celjsko Grmado, tisti višji del pa je čisto podoben Golavi. Še najbolj zanimiv del poti je okno, ko moraš po zajlah in klinih skozi okno v votlini. Gor ni bilo panike, navzdol me je pa vseeno malo skrbelo po mokrem.

Slika 001 Slika 004Sam vrh ni nič kaj posebnega, tudi ta del me je spomnil na Golavo in klopco nad skalami. Skozi drevje je pozimi vsaj nekaj razgleda, še najbolje pa se vidi Čemšeniško planino čisto zraven.

Slika 005 Slika 008 Slika 011

Advertisements
This entry was posted in Hribi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s