Srebotnik

Da ne hodim ves čas samo po znanih savinjskih hribih, ki jih vsak dan lahko gledam kar z okna, sem se danes obrnila v drugo stran. Že večkrat sem slišala za Srebotnik, pa sem se vseeno vselej raje odločila za Grmado. Ker pa ima človek tudi Grmade kdaj poln kufr, je bil danes čas za Srebotnik, ki je Grmadi sosednji hribček. Obstaja možnost, da greš tudi preko Grmade na Srebotnik, ali pa mimo Celjske koče, pa tudi čez Hudičev graben je mogoče, ampak danes sem izbrala tisto pot iz Štor.
Pot je lahka in izredno dobro označena. Najprej ob potoku, mimo čemaža in nekaj hišic, v gozd, kjer se sicer malo vzpenja, ampak nič pretiranega.

1 2 34

Tja gor! Južna stran Srebotnika.

5

Potem pa se začne najlepši del poti mimo resja. Vijolična vsepovsod!

67 8 9 1011

Potem pa pride na vrsto del, ki malo spominja na Grmado, in je mogoče malo bolj zahteven, s skalovjem in zajlami, a ne traja več kot deset minut. Kot bi mignil, si na vrhu!

12 131415

Na vrhu lahko malo posediš na klopci in uživaš v razgledu. Pogled je sicer usmerjen proti južni strani – Celjski koči in Tolstemu vrhu, ampak saj imamo noge, za druge razglede se pač malo sprehodiš po vrhu.

16 1718 19

Proti vzhodu je segel pogled do Donačke gore in Boča, na zahodu to Kamniško-savinjski Alp. Se mi zdi, da bi še ob lepši vidljivosti mogoče bil viden celo Triglav. Bo treba še kdaj gor, sploh krožna tura Srebotnik, Grmada, Celjska, Tolsti vrh se mi zdi izredno vabljiva. Res dobro izkoriščeno dopoldne.

Advertisements
This entry was posted in Hribi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s