V Lewes!

Še preden sem sploh prišla v Brighton, sem imela idejo, da bi šla en dan peš v Lewes. Moja ideja je sicer naletela na začudene poglede, ampak na internetu sem našla opis poti, ki je izgledala res lepa. Poleg tega je bilo na poti mogoče pobrati še nekaj zakladov in res greh bi bil, če bi izpustila vse skupaj. Pot naj bi bila dolga 13 km, ampak ker je pokrajina okoli Brightona bolj drn in strn, nisem točno vedela, kaj pričakovati. Jutro na dan podviga je sicer obetalo lep dan, potem je še Dunja po nekem slučaju dobila prost dan, tako da sem jo lahko prepričala, da gre zraven. Najprej sva se v Tescu opremili s hrano, potem pa na pot. Začetek počasen, saj te že v Brightonu čaka prvi hribček. Na vrhu hribčka je najprej bolnišnica, takoj za njo pa dirkališče za konje. Ogromna zadeva.

12

Baje da v času dirk zaprejo del mesta in konji tečejo tudi po asfaltu. Za tem dirkališčem sva prišli v mesto Woodingdean, pobrali nekaj zakladkov, občudovali bogate hiše z ogromnimi okni, ki kot po pravilu nimajo zaves, potem pa sva vstopili v South downs naravni park in spet je bilo okoli naju samo zelenje. Tako je bilo lepo, da sva se kar na začetku ustavili in imeli piknik. Čudovito.

34 56

Edine spremljevalke na najini poti so bile lušne ovčke, a tele angleške niso bile kaj preveč pametne. Sva reskirali jabolko, da bi prišle malo bližje se počohat, pa so samo strmele v naju. Resno, niti trznile niso, ko je del jabolka priletel mimo.

7 89 10 11 12

Na vrhu hribčka sva nekje v daljavi videli grad sredi Lewesa, a do tja naju je čakalo še kar nekaj poti. Pobrali še par zkladov, počohali enega simpatičnega hrta, razložili cestnemu delavcu iz Poljske, kaj je to geocaching, izpraznili baterijo na mobitelu in powerbanku, potem sva pa že skoraj prišli na cilj.

13 14

Lewes je res lepo srednjeveško mesto s čisto drugačno arhitekturo kot jo imajo ostala okoliška obmorska mesta. Poleg tega je dovolj majhen, da ga prehodiš. Če naju le ne bi tako podplati boleli, da sva zmogli samo en kratek sprehod, preden sva dali vse štiri od sebe v pubu.

1516 1718 19 20 2122

Potem sva šli še en krog okoli gradu, v upanju, da se da kaj videt, tudi če ne plačaš vstopnine. No, kaj veliko nisva odnseli, je okoli gradu veliko preveč hišk.

23 24 2526 27

Na koncu sva ugotovili, da nisva zmožni še nazaj pešačit in sva se raje vsedli na avtobus. Dobra odločitev. V Brightonu sva bili, še preden je bil čas za večerjo in sva lahko še malo poležali na plaži po dobrem dnevu. South downs naravni park je res čudovit, Lewes pa tudi nič ne zaostaja!

Advertisements
This entry was posted in Potovanja and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s